Kaj storiti, ko potrebujete novo kuhinjo

prenov-kuhinjeTisti, ki so gradili pred leti in sedaj razmišljajo o nakupu nove kuhinje se še kako dobro spominjajo, kako težko je bilo včasih dobiti kvalitetno kuhinjo. S kvalitetno mislimo na uporabno in za pogled prijetno. Te zadeve so včasih vzelo ogromno energije in pojedle še več živcev, saj ni bilo na razpolago takšnih elementov in gospodinjskih aparatov, kot so v sedanjih modernih kuhinjah. Tudi tisti, ki so ravno sedaj zgradili hišo in se počasi psihično pripravljajo na nakup moderne kuhinje si ne predstavljajo, da ni tako komplicirano, kot je bila celotna gradnja do sedaj. Rešitev za oboje je naročilo kuhinje po meri oziroma po naročilu.

V zadnjih letih se je veliko mizarjev odločilo, da bodo izdelovali moderne kuhinje po naročilu. In odločili so se pravilno, saj so potrošnikom ponudili odlično priložnost, da si ustvarijo točno takšen prostor za kuhanje, kot so si jo vedno želeli. Postopek izdelave takšne kuhinje po meri je za naročnika zelo preprost in ne zahteva popolnoma nobenega znanja s področja gradnje, mizarstva, bele tehnike itd. Naročnik pokliče mizarja, ta pride na teren, kjer se z naročnikom pogovori, kakšne so želje. Nato mizar premeri prostor in pove tudi, kakšne so omejitve prostora. Skupaj z naročnikom najdeta optimalno rešitev, ki jo mizar tudi nariše in da naročniku v obliki 3D izrisa kuhinje. Nekateri ponudniki omogočajo tudi, da si stranke same na njihovih spletnih straneh s pomočjo posebnih programov naredijo 3D izrise kuhinj in pohištva po meri, na podlagi teh naročniki dobijo lažjo predstavo prostora v realnosti in se tako odločijo, katera opcija jim je najbolj všeč.

Preden se 3D izris kuhinje naredi in vskladi z željami s strani stranke, mizar temeljito preuči funkcijo kuhinje in najboljšo izkoriščenost prostora v kuhinji. Šele po tem kupec potrdi naročilo in mizar v svoji delavnici prične z izdelavo kuhinje po naročilu. Ko ima mizar v svoji proizvodnji vso pohištvo pripravljeno se z naročnikom slišita in dogovorita za termin montaže kuhinje. Na dogovorjen dan pripelje mizar pohištvo do naročnika in ga zmontira skupaj z belo tehniko in oblogo stekla med elementi, ki je lahko barvana ali pa ima v ozadju nalepljeno fototapeto. Moderna kuhinja po meri je tako po nekaj urah dela končana.

Prenova obstoječe kuhinje

Pri strankah, ki renovirajo, je postopek malo daljši, saj je potrebno staro pohištvo in belo tehniko odstraniti, kar navadno naredijo naročniki sami. Ampak tudi ta dodatna dela ne zakrijejo dejstva, da je nakup kuhinje po naročilu najboljša rešitev, če želite moderen prostor, ki bo opremljen natanko po vaših potrebah in željah.