Kako mi osebno trenerstvo lahko koristi

osebni-trener-2

Osebnega trenerja imajo tudi največji zvezde. Sharon Stone ga ima, J.Lo ga redno uporablja, tudi ikona popa Madonna ga koristi užitkom. Z njihove uspehe na določenih podočjih so zasluženi  zasebni trenerji. Eden od razlogov je intenzivna, individualna podpora in prilagojen program usposabljanja za tiste ki, si ne morejo privoščiti hoditi v fitnes. Pri osebnem trenerstvu se trener popolnoma prilagaja zahtevam in potrebam svojih strank. Dober nasvet ni omejen samo na športne dejavnosti, temveč vključuje zdravo prehranjevanje in splošni življenjski slog; od pregleda hladilnika do podpore na poslovnih potovanjih. Osebni trener svojim strankam omogoča, da zapustijo območje udobja in premagajo športne omejitve. Spodbuja vero v lastno sposobnost, da izvaja in sistematično gradi samozavest in samospoštovanje stranke.

Dodatna prednost intenzivne podpore s  strani osebnih trenerjev je v tem, da lahko trener strokovno nadzira usposabljanje, intenzivnost in obremenitev. Tako se cilji dosežejo brez poškodb in se prepreči prekomerneno usposabljanje oziroma treniranje. Treningi  ni potrebno,  da  potekajo  vsak teden. Uporabljajo se lahko kot dodatek k samostojnemu usposabljanju tudi v daljših intervalih od približno 14 do 21 dni. Po določenemčasovnem  intervalu osebni trenerji  znova motivirajo za naslednje samostojne faze usposabljanja.Storitev osebnega trenerstva stane povprečno od 70 do 80 evrov na uro. Obstajajo pa tudi nizkocenovne ponudbe naprimer za 40 evrov.  Še cenejše osebno trenerstvo pa je pogosto v majhnih skupinah. Študije kažejo, da je za pokrivanje preživljanja osebnega trenerja potrebnih vsaj nekje 74 eurov. Ne samo, da imajo zvezde osebne trenerje. Vedno več ljudi se raje usposablja pod osebnim vodstvom.

Več info na http://www.markogersak.si/

Nekateri se osredotočajo na telesno pripravljenost, ker so jo že dlje časa zanemarjali, drugi se odločijo za osebno trenerstvo za dosego  športnega cilja, nekateri pa se preprosto, da se ne počutijo sami.  Nekateri želijo izgubiti težo in jo želijo spremljati,  spet drugi želijo zapustiti svoje glave, da bi zmanjšali stres, in obstajajo tisti, ki želijo okrepiti svojo samozavest, fizično usposabljanje pa je tudi dobro prav za to. Ne glede na osebni motiv  strank je pomembno, da osebni trenerji sami skrbijo za njih. Na začetku osebni trener sprašuje o zdravstvenih omejitvah, meri krvni tlak in določa odstotek telesne maščobe in težo. Razpravlja tudi o trajanju usposabljanja s svojimi strankami. Ali se vaje izvajajo zjutraj, popoldne ali zvečer? In kako pogosto v tednu?
Na podlagi specifikacij oblikuje individualni načrt usposabljanja. Za ohranjanje motivacije z vsakim osebnim treningom se lahko vrsta in obseg posameznih vaj spreminja. Dober osebni trener bo analizira nivo usposabljanja pred vsako vadbo in v načrt ustvaril nove vaje.

Ustrezna in pravilna navodila za vadbo so ključnega pomena v osebnem trenerstvu. Trener usmerja svoje stranke, pokaže posamezne postopke in pomaga pri težavah. Odprtost, ustvarjalnost pri izbiri vaj in diskrecija so pomembne značilnosti, ki jih mora osebni trener prenesti na svoje delo. Poleg tega je empatija in motivacija zelo pomembna.  Poklic osebnega trenerja ni priznan in zaščiten. Ni enotno urejenega in standardiziranega usposabljanja. Vsebina usposabljanja se razlikuje. V vsakem primeru je treba zagotoviti tudi obsežno znanje o človeški anatomiji. Tudi na področju odgovornosti in zavarovanja morajo biti osebni trenerji med seboj seznanjeni. In, načeloma, je pomembno znanje o zdravi prehrani.