Kapljice za suhe oči

Vsak od nas se je že vsaj en krat v življenju imel težavo s suhimi očmi. Suhe oči pa nastanejo iz različnih vzrokov. Najbolj učinkovite in priljubljene pa so kapljice za oči. So zelo lahko dobavljive in so cenovno ugodne. Med seboj pa se kapljice za oči močno razlikujejo po kvaliteti in učinku. Manj kvalitetnejše so vsekakor cenejše, vendar pa kadar se srečujemo z suhimi očmi, moramo priskrbeti najboljšo kvaliteto, da se izognemo morebitnim težavam. Oči so zelo občutljive in vsake oči niso primerne za vse vrste zdravljenja in izdelkov, zato se pred uporabo kapljic posvetujte tudi z svojim okulistom ali specialistom. Kapljice za suhe oči so znane tudi pod imenom umetne solze saj povzročijo solzenje in suhe oči, saj vsebujejo enake snovi kot solze in nam pomagajo primerno navlažiti še tako suha očesa. Suha očesa so lahko zelo nadležna, po navadi pa jih še spremlja srbečica in različna vnetja. Kapljice za suhe oči so učinkovite tudi v sezoni, kadar nas napadajo različne alergije, predvsem cvetni prah. Pomagajo nam naravno navlažiti oko, saj se v primeru suhih oči ne vlažijo dovolj. Umetne solze ali kapljice za suhe oči nam pomagajo ublažiti suhost in razdraženost in nam dajejo večje udobje. Kadar  pa imamo opraskano oko nam kapljice za oči pomagajo celiti rano hitreje na površini očesa. Kapljice za oči tudi čistijo in varujejo oko pred zunanjimi vplivi in manjšimi delci. Primerne so za vse vrste ljudi, tudi za športnike in računalniške mojstre.

Nastanek suhih oči:

Vzrok za nastanek suhih oči je lahko različen in odvisen od vsakega  posameznika. Suhe oči lahko nastanejo zaradi vetrovnih dni ali pa zaradi dolgega gledanja televizije. Vzrok suhih oči nastane tudi zaradi suhih solz, saj solze ne proizvedejo dovolj lubrikanta in vlage , ki so nujno potrebne za zdrave oči. Pomembno je, da preden zdravite to vrsto tegobe, ugotovite razlog zakaj je do tega privedlo. Ko ugotovimo vzrok, lahko zdravimo to stanje, saj je zdravljenje zelo odvisno od vzroka nastanka. Velikokrat do suhih oči privedejo tudi nepravilne leče in različne alergije. Suhe oči pa so lahko tudi kroničnega izvora, kar pomeni, da se nam to stanje ponavlja zelo redno. Takrat potrebujemo močnejše zdravilo in daljši čas okrevanja. Kadar pa govorimo o suhih očeh, ki so nastale zgolj zaradi vremenskih razmer in drugih vplivov, pa je čas zdravljenja občutno krajši.

 

Izberite pravilnih kapljic za oči:

Biotrue® MDO® kapljice za očiKapljice za oči so si med seboj zelo različne, zato se pred uporabo posvetujte z zdravnikom ali specialistom. Kapljice za suhe oči se bistveno razlikujejo od kapljic za vnete oči. Na tržišču pa vam ponujajo tudi različne nočne gele, ki ohranjajo oko vlažno celo noč in preprečuje izsušenost. Kapljice za oči so učinkovita rešitev, kadar se suhe oči pojavijo le začasno. Kadar govorimo o kroničnih suhih očeh, pa potrebujemo posebno nego in zdravljenje. Kapljice za suhe oči, nam ohranjajo oko vlažno in preprečujejo vdor drobnih delcev v naše oko. Narejene so iz materialov, ki ne dražijo ali poškodujejo očesa na dolgi rok. So varna in učinkovita rešitev, ki jo lahko kupimo kar v lekarni. Kapljice za oči se med seboj razlikujejo po ceni in kvaliteti. Dobimo pa jih lahko brez ali z receptom. Zdravila z receptom dobite, kar v lekarni, in vam jih predpiše zdravnik. Kapljice, ki pa jih želite kupiti brez recepta pa lahko kupite kar v bližnji optiki ali kar na spletu. Na spletu je veliko ponudnikov, ki vam ponujajo najrazličnejše rešitve za suhe oči. Posvetujte se z zdravnikom, saj je oko pomembno in zelo občutljivo čutilo. Hujše primere vnetega ali suhega očesa pa je potrebno primerno zdraviti.

 

Nikakor ne odlašajte, kadar gre za različne težave z očmi. Nekatere kapljice za suhe oči vsebujejo konzervanse, ki so lahko moteči in dražljivi za ljudi, ki imajo hujše težave z suhimi očmi. Kapljice za suhe oči brez konzervansov, so primerne za skoraj vse ljudi, ki imajo začasne težave z suhimi očmi. Poznamo pa tudi kapljice za suhe oči z oljem, ki pa navlažijo še tako suho in razdraženo oko. Izberite pravilne kapljice za vaše oči in se zavedno znebite težav suhih oči!