LED svetila za razsvetljavo stanovanja

led-svetila-za-stanovanjeLED svetila za stanovanje so primerna za vse notranje in zunanje prostore, uporabljajo pa jih tudi za razsvetljave za stadione in ceste. V večini so LED svetila kakovostna in primerna za vsakega posameznika. Učinkovitost LED svetil so do 80% bolj učinkovita kot tradicionalna svetila, kot so fluorescenčne luči in druge žarnice. LED svetila spremenijo 95% energije v svetlobo in le 5 % pretvorijo v toploto. V primerjavi z običajno žarnico, ki pa spremeni 95% energije v toploto in le 5 % v svetlobo. LED razsvetljava porabi bistveno manj energije kot običajna razsvetljava. Manjša poraba energije pa zmanjša stroške elektrike in zmanjša emisije toplogrednih plinov. Ne vsebujejo strupenih ali škodljivih snovi, zato so LED svetila okolju prijazna. Večina tradicionalnih žarnic pa vsebuje škodljive kemikalije in živo srebro, ki pa je zelo škodljivo za živa bitja in rastline. LED luči oddajajo bolj kakovostno svetlobo, kot običajne žarnice ali svetila. Potrebovali boste zelo malo LED luči, da boste ustvarili primerno svetlobo. Manj luči pa posledično zmanjša uporabo električne energije in tudi stroške vzdrževanja. LED luči oz. svetila imajo zelo dolgo življenjsko dobo, kar pa pomeni nižje emisije ogljika. LED svetila lahko uporabljamo do šest krat dlje kot druge vrste svetil, ki pa zmanjšujejo porabo in potrebo po zamenjavi.

Svetloba je eden najpomembnejših virov za človekovo življenje in razvoj, zato je pomembno koliko svetlobe boste dodali v stanovanje. Najboljša svetloba je seveda naravna svetloba, vendar pa naravne svetlobe ni skoz ves dan in jo je treba ustvariti z umetnimi učinki oz svetili. LED svetila ali svetleče diode, so izjemno učinkovite in dolgotrajne. Poznamo veliko LED svetil za stanovanje, ki oddajajo svetlobo, vendar pa vsa svetila niso kakovostna in porabijo veliko električne energije. Kadar pa izbiramo svetila za naš dom pa seveda moramo paziti tudi na okolje. Nekatere žarnice ali svetila so lahko škodljiva naravi, zato izberite okolju prijazne žarnice oz. svetila. Skrb za okolje je odgovornost vsakega posameznika, zato se prepričajte, da s svetili ne boste škodovali okolju oz. naravi.

Večina od nas se že zaveda okolju prijaznih postopkov, kot so recikliranje in zmanjševanje količine odpadkov. Veliko ljudi se tudi zaveda, da s tehnologijo LED osvetlitev, zmanjša emisije ogljika, ki so zelo škodljive tudi za ljudi.

LED žarnice

LED žarnice merimo v milimetrih in se lahko uporabljajo posamično ali pa kot del neke matrike. Zaradi majhne velikosti in nizkega profila so LED žarnice primerne tudi v zelo majhnih prostorih. Stanovanjska LED svetila oddajajo svetlobo v določeni smeri, navadne žarnice pa svetlobo oddajajo v vse smeri. Življenjska doba LED svetila pa se giblje od 35.000 do 50.000 ur v primerjavi z navadno žarnico ki pa traja od 720 do 2000 ur. LED svetila ne utripajo in jih lahko začnemo uporabljati takoj. Primerna so tudi za stadione in večje površino, znane pa so tudi po vzdržljivosti in lepem dizajnu. Navadna svetila so nagnjena k zlomu in uničenju medtem ko LED svetila  uporabljajo na zelo kriminalnih in vandalističnih področjih. LED svetila so narejena in trdnih in vzdržljivih materialov, ki pa trajajo veliko dlje. Navadna svetila so običajno narejena iz stekla, zato se hitro uničijo ali razbijejo. LED žarnice imajo zelo dolgo življenjsko dobo, lahko delujejo tudi do 11 let neprekinjenega delovanja in 22 let na 50 % delovanju. Če vsak dan uporabljate LED svetila 8 ur potem boste potrebovali več kot 20 let, da boste morali ponovno zamenjati LED žarnico.

Svetlobne diode oddajajo nižjo raven izhodne svetlobe v zelo dolgem časovnem obdobju in postanejo manj svetla, medtem ko LED svetila ohranijo svojo prvotno svetlost skozi njihovo življenjsko dobo.

LED svetila so tudi zelo lepega in elegantnega videza. Uporabimo jih lahko v vsakem prostoru in so primerna za vse okuse in različne stile. LED svetila se dostikrat uporabljajo tudi zgolj za dekorativna in umetniška dela. LED svetila se pojavljajo tudi v različnih barv

Ah in velikostih, najdemo pa tudi najnovejše dizajne oz oblike. LED svetila so primerna za vsak dom in prostor, pogosto pa se uporabljajo tudi kot zunanja in garažna razsvetljava.

Več info na: Ledorders