Poceni selitveni servis

poceni-selitevVsakdo se veseli življenja v novem domu, to pa ne pomeni, da se veseli tudi selitve. Poceni selitve preko selitvenega servisa so običajno velik stres, saj je potrebno pripraviti in urediti veliko stvari. Lahko so postopne, torej svoje imetje z ene na drugo lokacijo prestavljate daljši čas – če na primer zaključujete gradnjo hiše ali kupljeno stanovanje še adaptirate, vmes pa še živite v starem. Včasih pa so hitre poceni selitve – vse je treba pripraviti v tednu dni in nato na dan selitve prepeljati ter urediti v najkrajšem možnem času. In kako se organizirati, kadar nas je takšne selitve pošteno strah oziroma vemo, da se lahko pri njej hitro zatakne?

Načrt in priprava na dan selitve

1. Med dnem, ko dobite ključe novega doma ter morate oddati ključe starega, naj bo primeren razmak. Ko boste stari dom izpraznili, bo selitveni servis namreč poskrbeti še za njegovo čiščenje in morebiti tudi pleskanje. Koliko časa boste za to potrebovali, je odvisno od njegove velikosti.
2. Pakiranja se lotite pravočasno. Pričnite s stvarmi, ki so najmanj v uporabi oziroma jih ne potrebujete redno, nazadnje pa spravite tiste, ki jih potrebujete ves čas – tudi na dan selitve boste potrebovali zobno ščetko, nekaj jedilnega pribora in oblačila.
3. Vse škatle jasno označite, da boste takoj prepoznali njihovo vsebino. Tako boste tiste z najbolj potrebnimi stvarmi v novem domu takoj odprli, manj nujne pa lahko tudi še nekaj dni čakajo po sobah.
4. En dan ali tudi več dni pred prihodom tovornjaka za selitve se lotite demontaže pohištva. Vse dele dobro označite, da kasneje ne bo težav s sestavljanjem. Občutljivo pohištvo zavarujte s folijo ali lepenko.
5. Najbolje je, da pade dan selitve na delovni dan. Za vikend boste težko dobili selitveni servis, saj tudi tisti, ki opravljajo selitve, ne marajo delati preko vikenda ali čez praznike. Čez vikend torej pakirajte in demontirajte pohištvo, čez teden pa poskrbite za prevoz. Takšne selitve so manj stresne zlasti za družine – otroci bodo na dan selitve v vrtcu oziroma v šoli in vam ne bo treba skrbeti zanje.
6. Otroci so v šoli, kaj pa vaša služba? Za dan selitve naj vam da delodajalec izredni dopust, da vam ni potrebno koristiti rednega letnega.
7. Skupaj s tovornjakom za selitve velja naročiti tudi nekaj parov pridnih rok, ki bodo pomagale pri nošenju stvari iz stanovanja in nalaganju. Ko naročite selitveni servis, se dogovorite, koliko ljudi boste potrebovali. Sicer pa naj priskoči na pomoč tudi kakšen prijatelj in sorodnik.